Művészeti Alapiskola

fest1festAz iskolánkban zenét, festészetet tanuló gyerekek immár 10 éve örvendeztetik meg környezetüket hangszeres játékukkal, alkotásaikkal. Téged is nagy szeretettel várunk ebbe a csapatba, amennyiben szeretsz énekelni, énekes játékokat játszani, zenét hallgatni, rajzolni; kíváncsi vagy különböző hangszerekre, Tá bácsira és Titi nénire, színekre, festési technikákra.

Grafika, festészet

A képzőművészeti foglalkozásokon tanítványaink megismerkednek a vizuális alapismeretekkel, különböző technikákkal és anyagokkal. A képzés grafika-festészet szakon folyik, de a szobrászat alapjai is helyet kapnak az órákon. Felsőbb évfolyamokon művészettörténetet is tanulnak. Sokszínű munkáikkal pályázatokon vesznek részt és minden év végén kiállítást szervezünk az adott évben készült alkotásokból.

Választható hangszerek

klarinétfurulya, fuvola, klarinét

tenor kürttenorkürt, kürt, trombita

IMG_7919 IMG_7930 IMG_7946

 

 

 

 

 

 

hegedű

Előképzőben heti két szolfézsóra (2×45 perc), I. évfolyamtól heti két hangszeres foglalkozás (2×30 perc) és két szolfézsóra, magasabb évfolyamokon kamarazene, zenekari foglalkozás vár.

Mit nyújt iskolánk?

A tanulmányi idő alatt a növendékek olyan hangszeres tudásra tesznek szert, hogy iskolai szerepléseken, versenyeken, szólistaként vagy együttesek tagjaiként jól megállják helyüket. Aki magasabb szinten szeretné folytatni tanulmányait, az megteheti- felvételi vizsgával – iskolánk továbbképző évfolyamain, illetve a Művészeti Gimnáziumban, ahol zenei pályára készítik fel.

Az oktatás költségei:

Iskolánkban a zene és festészet tanulmányok költségei kedvezőek. A térítési díj félévente 5000-10000 Ft közötti összegben kerül megállapításra szociális helyzettől és tanulmányi eredménytől függően. A fúvós ás a vonós hangszereket is kölcsönözzük növendékeinknek. Az iskola könyvtárában található kották rendelkezésünkre állnak.