Általános Iskola

Intézményünk rövid jellemzése

Minőségi oktatási-nevelési tevékenységek oldott hangulatban, gondoskodva történő egymásra figyelés, barlangterápiás asztmaprogram, az átlagot meghaladó sporttevékenység, túrák, kirándulások, kézműves és zenei oktatás, számos szakkör, verseny, aktív hitélet, keresztény szemléletmód.

Mindenkit szeretettel várunk!

Közvetlen környezetünk:

templom

Bűnbánó Szent Mária Magdolna templomunk nem csak az iskolamiséknek ad otthont. 1796-ban épült újjá, a copf stílust képviseli. Kapui egész évben nyitva vannak.

Abaliget csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, s ezt iskolánk ki is használja.

barlang

A Duna-Dráva Nemzeti Park gondozásában lévő Abaligeti Barlang gyógyhatású levegője jótékony hatással van a légúti problémákkal küzdő gyermekeink egészségére. Tény, hogy számos asztmás növendékünk állapota orvosilag is kézzelfoghatóan javul a rendszeres barlangterápiának köszönhetően.

to

A horgásztó és a stranddal is rendelkező csónakázótó egymás szomszédságában található. Ha alkalom engedi, szívesen élvezzük a frissítő vízfelületet télen korcsolyázásra, nyáron fürdésre. Természetesen szükség esetén segítünk a békáknak is, hogy sikeresen eljussanak a horgásztóba szaporodni.

erdo

Iskolaszintű túrázásaink évről évre megismétlődnek, szinte mindig más útirányt választunk. Természetesen saját udvari sportpályánkon kívül a piciknek aktív kikapcsolódást nyújt a játszótér, nagyobbaknak a füves focipálya.